< <

Σημαδεύοντας το μονοπάτι στο Χατζή

Ο Σύλλογος Πεζοπορίας – Ορειβασίας Τρικάλων στα πλαίσια των εκδηλώσεων  για το 2002 – έτος του βουνού και με τη σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σημάδεψε το μονοπάτι που οδηγεί από τη Μεσοχώρα στην κορυφή Χατζή (υψ. 2038 μ).

Χρησιμοποιήθηκαν 6 μεγάλες ταμπέλες σε κομβικά σημεία – στάσεις της διαδρομής και 10 πινακίδες σε πασσάλους ύψους 1,5 μ. Το μονοπάτι σημαδεύτηκε με κίτρινο – μαύρο χρώμα σε χαρακτηριστικά σημεία (πέτρες, δέντρα). Σύντομα η διαδρομή θα συμπληρωθεί με άλλες 15 πινακίδες στο τελευταίο και δυσκολότερο κομμάτι που οδηγεί στην κορυφή. Η κατασκευή των πινακίδων και η σηματοδότηση απαίτησε πολύ κόπο και χρόνο από τα μέλη του συλλόγου. Όλη η προσπάθεια ήταν αφιλοκερδής και αφιερώνεται στους κατοίκους της περιοχής και σε όλους τους ορειβάτες. Ευχόμαστε η σήμανση να μην καταστραφεί από κακόβουλες ενέργειες αλλά να προστατευθεί από όλους.

Η διαδρομή διαρκεί 4.30′ και προσφέρει στον ορειβάτη μια πλούσια εναλλαγή σε τοπία αφού κινείται σε δάσος, σε θαμνώδη έκταση, σε αλπικά λιβάδια και σε γυμνά βράχια. Το βουνό χαρακτηρίζεται σαν αλπικό και είναι πολύ εντυπωσιακό ιδίως το χειμώνα που το χιόνι προσφέρει τη δυνατότητα δύσκολων διαδρομών, ενώ την άνοιξη μετατρέπεται σ’ έναν αληθινό παράδεισο με άφθονα νερά και καταπράσινο γρασίδι.

Have your say