< <

Σημαδεύοντας το μονοπάτι στο Χατζή

Την προηγούμενη Κυριακή 3/10, ο σύλλογός μας συμπλήρωσε τη σήμανση του μονοπατιού που οδηγεί από τη Μεσοχώρα στην κορυφή Χατζή (υψ. 2038 μ). Έτσι, αυτό περιλαμβάνει τώρα 6 μεγάλες ταμπέλες σε κομβικά σημεία – στάσεις της διαδρομής και 20 πινακίδες σε πασσάλους ύψους 1,5 μ. Ακόμα, υπάρχει μεγάλος αριθμός σημάτων καρφωμένων σε δέντρα. Το μονοπάτι σημαδεύτηκε με κίτρινο – μαύρο χρώμα σε χαρακτηριστικά σημεία (πέτρες, δέντρα).

Η διαδρομή διαρκεί 4.30′ και προσφέρει στον ορειβάτη μια πλούσια εναλλαγή σε τοπία αφού κινείται σε δάσος, σε θαμνώδη έκταση, σε αλπικά λιβάδια και σε γυμνά βράχια. Το βουνό χαρακτηρίζεται σαν αλπικό και είναι πολύ εντυπωσιακό ιδίως το χειμώνα που το χιόνι προσφέρει τη δυνατότητα δύσκολων διαδρομών, ενώ την άνοιξη μετατρέπεται σ’ έναν αληθινό παράδεισο με άφθονα νερά και καταπράσινο γρασίδι.

Την άνοιξη θα κάνουμε συντήρηση του μονοπατιού και θα σημαδέψουμε και αυτό που οδηγεί στην κορυφή Βρωμερή του ίδιου συγκροτήματος.

Η κατασκευή των πινακίδων και η σηματοδότηση απαίτησε πολύ κόπο και χρόνο από τα μέλη του συλλόγου. Όλη η προσπάθεια ήταν αφιλοκερδής και αφιερώνεται στους κατοίκους της περιοχής και σε όλους τους ορειβάτες. Όταν ξεκινήσαμε τη σήμανση πριν από δυο χρόνια ευχόμασταν να μην καταστραφεί από κακόβουλες ενέργειες αλλά να προστατευθεί από όλους. Σήμερα, με λύπη μας βλέπουμε πολλές από τις ταμπέλες να έχουν πάθει ζημιές από τα σκάγια ασυνείδητων κυνηγών. Είναι πραγματικά κρίμα.

Have your say