< <

Μέρες Αλκυονίδες – Μαυροπούλι

Και ξαφνικά, μέσα στο καταχείμωνο, ανθίζουν μέρες ζεστές και ολόφωτες, οι ομορφότερες του χρόνου. Είναι οι αλκυονίδες, ευεργετικό διάλειμμα στον σκοτεινό χειμώνα. Προμηνύματα της άνοιξης, αλλάζουν τη διάθεσή σου και σε κάνουν να ονειρεύεσαι: Ξάστερες νύχτες δίπλα σε αναμμένες φωτιές, δρόμους καινούργιους, ταξίδια σε μέρη αγαπημένα. Φέρνουν μαζί τους την επιθυμία της φυγής και το άρωμα της περιπέτειας, σε διώχνουν από το σπίτι σου ξημέρωμα της Κυριακής.

Γύρω σου κάτασπρα τα βουνά, μια πρόκληση για τις αισθήσεις σου. Να περπατήσεις στο χιονισμένο δάσος, να αφουγκραστείς την ανάσα της γης κάτω από το χιόνι που λιώνει στον ήλιο. Και ο αχός των νερών που οργώνουν τις χαράδρες και με ορμή εφηβική ξεχύνονται από παντού! Μικροί και μεγάλοι καταρράκτες, κρυστάλλινα νερά που λάμπουν στο φως δρασκελάς για να περάσεις. Τα πατήματά σου βαθιά αποτυπώνονται στο χιόνι, δηλωτικά της παρουσίας σου στου λευκού το βασίλειο. Ανηφορίζεις, στριφογυρνάς κάτω από τα δέντρα ψάχνοντας την πορεία σου. Και μέσα από τα ξέφωτα βλέπεις τα σπίτια του χωριού να χάνονται από τα μάτια σου.

Και όλο ανεβαίνεις. Μέχρι που το δάσος τελειώνει και μένεις μόνος σου απέναντι στην κορυφή. Σκοπός ή αφορμή του ταξιδιού σου;

Και γύρω της άλλες κορφές, και παραπέρα άλλες. Άσπρες μοναχικές φιγούρες στην αγκαλιά του γαλάζιου. Να είχες φτερά να πέταγες μέχρι εκεί, έστω και τα φτερά μιας μικρής αλκυόνης, που για χάρη της οι θεοί φτιάξαν τούτη τη μέρα την υπέροχη….

Κυριακή 1 η Φλεβάρη. Ανεβαίνοντας στο Μαυροπούλι από τα Στουρναρέικα μια όμορφη αλκυονίδα μέρα με τον Σύλλογο Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων.

Have your say