< <

Στην ανεμόδαρτη Μπουντούρα (2080μ.)

Χωρίς να έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα του συλλόγου για το 2007 επιχειρήσαμε την ανάβαση στην Μπουντούρα ή πιο επίσημα Νεράιδα. Η τελευταία Κυριακή της περιόδου των διακοπών προσέφερε μια μέρα ηλιόλουστη καιμε διαυγέστατη ατμόσφαιρα. Μια άριστη ημέρα για να δοκιμάσουμε την αντοχή μας στους χιονισμένους ανήφορους της Μπουντούρας.

Αυτή την φορά δεν ακολουθήσαμε τον χωματόδρομο που ξεκινάει μέσα από το χωριό Περτούλι (1150μ.), διασχίζει το δάσος και καταλήγει εκεί που αρχίζει το αλπικό βουνό. Το χιόνι στο δρόμο ήταν αρκετό και έτσι προτιμήσαμε την διαδρομή μέσα από το δάσος όπου το χιόνι ήταν ελάχιστο. Ξεκινώντας μέσα από το χωριό, περνάς τις ρημαγμένες εγκαταστάσεις της Δασολογικής σχολής και ανηφορίζεις μέσα από το δάσος και μέχρι το τέλος του δεν συναντάς καθόλου τον δρόμο. Πιο απότομα αλλά και πιο σύντομα. Παρά τις συνήθεις διαμαρτυρίες της Γιάννας περί του κινδύνου αποπροσανατολισμού μέσα στο πυκνό πανεπιστημιακό δάσος, φτάσαμε με σχετική ευκολία στο στο διάσελο, στα 1650 μέτρα και από εδώ διαλέξαμε για προορισμό την νότια προκορυφή που είναι μερικά μέτρα χαμηλότερη από την κύρια κορυφή της Μπουντούρας.

Αυτή την φορά δεν φυσούσε ο δαιμονισμένος άνεμος, ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος ετούτης της κορυφής. Την προηγούμενη φορά που είμαστε εδώ μόνο ξαπλωμένοι μπορούσαμε να απολαύσουμε την απεριόριστη θέα προς τις γύρω κορυφές.

Have your say