< <

Μοράβα

Από τη Κατάρα στο Δοκίμι. Μέσα από λασπωμένους δρόμους και μονοπάτια η νύχτα πέφτει μέχρι να δούμε τα φώτα της Καστανιάς στην άκρη του δάσους. Ομίχλες τυλίγουν τα χωριά του Ασπροποτάμου και εμείς περνάμε μέσα από τις καφετιές πεσμένες φτέρες ενώ η υγρασία ποτίζει τα ρούχα μας. Στο χιόνι το χτεσινό αναζητάμε της αρκούδας τα πατήματα. Δυνατός άνεμος έρχεται από τον βοριά, γυμνές, αναριγούν στο πέρασμά του οι οξιές. Η Κιάτρα Μπράστα, το ρέμα της Σκληνιάσας, το κίτρινο του σφένδαμου, οι νωθρές κινήσεις της σαλαμάνδρας. Βαριές οι ανάσες μας στην ανηφόρα, κάτω από τον κώνο της Μοράβας. Είναι και αυτή η τούφα από οξιές λίγο πιο κάτω για να τρυπώνουμε αναζητώντας καταφύγιο από τα στοιχειά της φύσης. Παραδίπλα, η Τριγγία ντρέπεται για τη γύμνια της και κρύβει στα σύννεφα τις παγωμένες κορυφές της.

Πως σωρεύονται οι αναμνήσεις χρόνο με τον χρόνο. Σαν τα φύλλα της οξιάς που πάνω τους πατάμε. Αφήνουμε πίσω μας φίλους αγαπημένους. Άλλες παρέες σχηματίζονται, νέες πατημασιές στα χνάρια των παλιών. Άλλες κουβέντες, άλλα θέματα απασχολούν τη σκέψη μας. Αλλάζουμε, συνέχεια αλλάζουμε, και μόνο το τοπίο παραμένει σταθερό, σημείο αναφοράς για τον μικρό, ελάχιστο κύκλο της ζωής μας.

Όχι, δεν είναι μελαγχολία ούτε αποχαιρετισμός στα όπλα, απλά κάποιες σκέψεις με αφορμή την ανάβαση της περασμένης Κυριακής στην κορυφή της Μοράβας.

IMG_3578 Morava4 Morava6 Morava7 Morava13moravaSatSateliteN

1 comment

Have your say