< <

Κίσαβος, 1η πανθεσσαλική ορειβατική συνάντιση

Οι ορειβατικές συναντήσεις είναι πάντα μια ευκαιρία δημιουργίας νέων γνωριμιών αλλά και ανανέωσης παλαιότερων. Εκτός από την κεντρική Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση (Π.Ο.Σ.) που γίνεται κάθε χρόνο στα τέλη Ιουλίου, προγραμματίζονται και αρκετές περιφερειακές  συναντήσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους. Σε αυτές συμμετέχουν βέβαια λιγότερα άτομα, αλλά υπάρχει η δυνατότητα  πιο άμεσης επικοινωνίας. Επιπλέον οι σύλλογοι μπορούν να προγραμματίσουν κοινές δραστηριότητες ή να συζητήσουν τοπικής φύσης προβλήματα.

Μετά από προεργασία αρκετών μηνών, την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου έγινε η 1η Πανθεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση  με συνδιοργανωτές τον ΕΟΣ Λάρισας και τον σύλλογο «Υπαίθρια Ζωή» της ίδιας πόλης. Τόπος συγκέντρωσης και χώρος των εκδηλώσεων ήταν το ορειβατικό καταφύγιο του ΕΟΣ Λάρισας στη θέση «Κάναλος» σε υψόμετρο 1604 μέτρα κάτω από την ψηλότερη κορυφή του Κισσάβου (Προφήτης Ηλίας – υψ. 1984 μ.). Η ευκολία πρόσβασης στον χώρο και η καλή οργάνωση επέτρεψαν την προσέλευση μεγάλου αριθμού ορειβατών από ολόκληρη την Θεσσαλία. Αρκετοί από αυτούς διανυκτέρευσαν στο καταφύγιο αλλά ακόμα περισσότεροι κατασκήνωσαν στον χώρο γύρω από αυτό.

Μετά το δείπνο που ήταν προσφορά των διοργανωτών ακολούθησε ελεύθερο πρόγραμμα όπου οι ορειβάτες απέδειξαν ότι διαπρέπουν και στον χώρο της μουσικής. Πηγή έμπνευσης το ολόγιομο φεγγάρι που εκτός των άλλων παρακίνησε πολλούς σε νυχτερινή πορεία προς την κορυφή. Ήταν μια ανάβαση μοναδική υπό το σεληνόφως που αποκάλυπτε κάθε λεπτομέρεια του εδάφους κάνοντας φανερό το μονοπάτι. Μεσάνυχτα και το φως αντί να λιγοστεύει γινόταν όλο και περισσότερο. Κανείς δεν είχε την διάθεση να φύγει από την κορυφή με την μοναδική θέα στα ολόφωτα παράλια του Αιγαίου.

Ήταν μια πορεία που επαναλήφθηκε το πρωί της Κυριακής στο φως της μέρας πλέον. Η μακρά σειρά των ορειβατών που από νωρίς ξεκίνησε σχημάτιζε αλυσίδα κατακλύζοντας την πλαγιά. Είναι πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία η θέα τόσων ανθρώπων στο βουνό, το αντάμωμα με ανθρώπους που συμμερίζονται την ίδια αγάπη για τη φύση, το ίδιο πάθος για το βουνό.
Η συνάντηση έκλεισε το μεσημέρι της Κυριακής με τους χαιρετισμούς των συλλόγων και την υπόσχεση ανανέωσης του ραντεβού για την επόμενη χρονιά  στο όμορφο Πήλιο.

kissavos1 kissavos17 kissavos18 kissavos23

Have your say