< <

Καρπάθια

Γύρισε από την ορειβατική – τουριστική εκδρομή στα καρπάθια όρη της Ρουμανίας ο γνωστός τρικαλινός ορειβάτης Γιάννης Ξηρός. Η εκδρομή εγινε από μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών από 23 μεχρι 30 Δεκεμβριου 2004. Η ορειβατική αποστολή ανέβηκε στις κορυφές Kiatra mare και Postavarul και διέσχισε το φαράγγι Siarte Scare.

Τα Καρπάθια είναι πανέμορφα και επιβλητικά όρη και ενώ δεν ξεπερνούν σε ύψος τα 2500μ η πρόσβαση σε αυτά απαιτεί πολλή προσπάθεια γιατί η εκκίνηση γίνεται συνήθως από χαμηλά και το ανάγλυφο του εδάφους περιέχει εναλλαγές (χείμαρροι, κοιλάδες, φαράγγια, βράχοι). Το χιόνι που τον χειμώνα είναι πάντα παγωμένο δυσκολεύει ιδιαίτερα την κατάσταση. Επιβλητικά είναι τα απέραντα δάση οξιάς που χάνονται βαθιά κάτω στα φαράγγια των Καρπαθίων.

Γενικά τα μέλη της αποστολής βρήκαν στην Ρουμανία μια ενδιαφέρουσα χώρα με έναν λαό πολιτισμένο και με κουλτούρα. Αξιοσημείωτο είναι ότι βρίσκει κανείς εκεί ταβέρνες όπου μέλη συμφωνικών ορχηστρών τραγουδούν οπερετικά και κλασικά κομμάτια μουσικής εναλλασσόμενοι με καλλιτέχνες και χορευτές μουσικής folklore. Οι μεσαιωνικές πόλεις και τα κάστρα της Τρανσυλβανίας αξίζουν ιδιαίτερα μιας επίσκεψης.

Have your say