< <

Πορεία στα Αντιχάσια

Η ακύρωση του προγραμματισμένου διημέρου λόγο έντονων βροχοπτώσεων μας έδωσε τη ευκαιρία να βρεθούμε το Σάββατο στα Αντιχάσια για μια ακόμα φορά και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγρελιάς

Ξεκινήσαμε λίγο πιο πέρα από την Αγία Παρασκευή και αφού ανηφορίσαμε βρήκαμε μπροστά μας  το Κάστρο της Αγρελιάς.  Αφού ξεναγηθήκαμε και το φωτογραφίσαμε, συνεχίσαμε ανατολικά πάνω στην κορυφογραμμή συναντώντας τις ελάχιστες τεράστιες βελανιδιές που ξέφυγαν από την υλοτόμηση που θύμιζε κρανίου τόπο.

 Σε  λίγο συναντήσαμε τον παλιό συνοριακό σταθμό του 1912 στην περιοχή Παλιοκκλήσι. Απέναντι μας το χωριό Αγρελιά, ηλιόλουστο,  και στα νότια ο κάμπος. Συνεχίζοντας για ακόμη μισή ώρα σταματήσαμε για ξεκούραση και αγναντέψαμε τον Όλυμπο, τα Άγραφα, την Πίνδο, τα Καμβούνια και την Μαμαλή.

Η επιστροφή έγινε από το δασικό δρόμο που διέσχιζε το δάσος του Ανήλιου. Φτάνοντας κάτω από το κάστρο είδαμε και κάποιους τάφους του 4ου π.χ. αιώνα.

Φεύγοντας με τις όμορφες εικόνες που αντικρίσαμε και κάποιες τις φωτογραφίσαμε υποσχεθήκαμε να ξανακάνουμε τη διαδρομή για να έχουν την ευκαιρία και άλλοι φίλοι να την απολαύσουν.

Have your say