< <

Τραπεζίτσα

Στην βόρεια Πίνδο και συγκεκριμένα στην κορυφή του βουνού (2022μ) βρέθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων το περασμένο Σαββατοκύριακο. Είναι ένα βουνό που κάθε ορειβάτης πρέπει να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του για να επισκεφτεί. Βρίσκεται δε ανάμεσα στον επιβλητικό όγκο της Τύμφης (Γκαμήλας) και του Σμόλικα και έχει στους πρόποδές του την Κόνιτσα.

Η αναχώρηση έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου με προορισμό το χωριό Παλιοσέλι όπου έγινε η διανυκτέρευση. Όπως το έχουμε γράψει και άλλες φορές στόχος μας είναι η κορυφή αλλά σκοπός μας το ταξίδι.

Το Παλιοσέλι είναι ένα χωριό που βρίσκεται επάνω στον οδικό άξονα Γρεβενών – Κόνιτσας. Είναι μια διαδρομή που περνά από πανέμορφα μέρη και αξίζει κανείς να επισκεφτεί για να δει τη Βασιλιτσα αλλά και χωριά πνιγμένα στο πράσινο όπως το Δίστρατο, τα Άρματα, οι Πάδες κτλ.

Στο καλά σημαδεμένο μονοπάτι που ξεκινά λίγο έξω από την Κόνιτσα και συγκεκριμένα από το εκκλησάκι του Αγ. Αθανασίου και σε  υψόμετρο 950μ έχουμε  να καλύψουμε μια υψομετρική διαφορά 1000μ. κάτι που το καταφέραμε σε 3 ώρες. Αυτό δείχνει την δυσκολία του βουνού αλλά και την ομορφιά του διότι η διαδρομή  γίνεται μέσα στο δάσος από την αρχή έως και την κορυφή. Και αυτό ήταν το ιδιαίτερο της διαδρομής. Διότι τα περισσόετρα βουνά της Ελλάδος πάνω από τα 1500μ είναι γυμνά.  Βέβαια η απόλαυση του ορειβάτη όταν φτάσει στην κορυφή είναι η θέα που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η Γκαμήλα νότια, ο Σμόλικας βόρεια πιο πίσω ο Γράμμος, τα χιονισμένα βουνά της Αλβανίας και η πεδιάδα της Κ ? νιτσας με τον Αώο να την διασχίζει.

Το Σάββατο το βράδυ απολαύσαμε τους μεζέδες στην ψησταριά  «Στου Ανάσα τον οντά» στους Πάδες.

Have your say