< <

Τέμπλα

Στην Τέμπλα, (υψ. 1800 μ.) μια κορυφή των Αγράφων βρέθηκαν 10 μέλη του Σ.Π.ΟΡ.Τ. την περασμένη Κυριακή.

Η εκκίνηση έγινε λίγο έξω από το χωριό Νεράιδα. Το καλά σημαδεμένο μονοπάτι, λόγω της Πανελλήνιας Ορειβατικής Συνάντησης που έγινε στον ίδιο χώρο πέρυσι, σε οδηγεί μέχρι το καταφύγιο – ξενοδοχείο σε 1.30′ περίπου. Αυτό μπορούμε να πούμε ότι είναι και το ομορφότερο κομμάτι της διαδρομής που γίνεται μέσα στο δάσος. Μιας διαδρομής που οι μικροί μας φίλοι Ανδρέας και Βασίλης, παρά το νεαρό της ηλικίας, μας ακολούθησαν ως την κορυφή, δείχνοντας ευχαριστημένοι και σχολιάζοντας συγχρόνως τα μανιτάρια και τα λίγα λουλούδια, αλλά και δυσφορώντας για τους άδειους κάλυκες που υπήρχαν εδώ και εκεί στο μονοπάτι. Αλλά και ο χώρος γύρω από το νέο καταφύγιο –ξενοδοχείο έχει τα σημάδια ανάπτυξης του μικρού χιονοδρομικού που ετοιμάζουν οι φίλοι μας από την Καρδίτσα.

Βέβαια από την κορυφή που απέχει λίγο από εκεί, η θέα είναι διαφορετική διότι έχεις κάτω από τα πόδια σου τη λίμνη Πλαστήρα και μπροστά σου τις υπόλοιπες κορυφές των Αγράφων.

Στην κορυφή φτάσαμε μετά από συνολική πορεία 2 ωρών περίπου. Τα απειλητικά σύννεφα έκαναν την παραμονή μας εκεί σύντομη.

Στο δρόμο της επιστροφής η στάση στο χωριό Καλύβια ήταν απαραίτητη για ένα αναψυκτικό ή τσάι και για να σχολιάσουμε την τωρινή ανάβαση, αλλά και την επόμενη.

Have your say