< <

Στο μονοπάτι της Κατούνας

Μια γεύση του επερχόμενου χειμώνα πήραμε την προηγούμενη Κυριακή, περπατώντας στην περιοχή της Κατούνας. Η βροχή, το κρύο και ο δυνατός αέρας αποθάρρυνε την ανάβασή μας στην κορυφή, αλλά η πορεία στο παλιό μονοπάτι αντάμειψε την προσπάθειά μας.

Το μονοπάτι ξεκινά από την αρχή του χωματόδρομου που οδηγεί στο καταφύγιο της Κατούνας, αμέσως μετά την Γκρόπα και δεξιά. Σκαρφαλώνει απότομα μέσα σε οξυές και έλατα και στη συνέχεια κινείται στην κορυφογραμμή. Η σήμανσή του είναι αρκετά καλή, αν εξαιρέσουμε το αρχικό κομμάτι. Όταν μπαίνει στο αμιγές δάσος οξυάς η αίσθηση είναι υπέροχη, ιδιαίτερα στα μέσα του φθινοπώρου που τα φύλλα κοκκινίζουν προσφέροντας μια πανδαισία χρωμάτων. Χρώματα που μας έλειψαν την Κυριακή εξαιτίας της ομίχλης, που έδινε όμως απόκοσμη όψη στο δάσος. Ήταν μια εικόνα διαφορετική, που κάποιοι χάρηκαν ιδιαίτερα.

Η κατάβαση όμως αποδείχτηκε δύσκολη, αφού οι βρεγμένες πέτρες και τα φύλλα γλιστρούσαν , με επακόλουθο τις συχνές, ανώδυνες όμως πτώσεις.

Αυτή η μικρή ταλαιπωρία ξεχάστηκε στην ταβέρνα της περιοχής των Στουρναρέικων όπου το τσίπουρο, το κρασί και η θαλπωρή του τζακιού μας πρόσφεραν ένα ωραίο απόγευμα.

Have your say