< <

Στο δάσος Περτουλίου με βροχή

Μια σιγανή κι επίμονη βροχή ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και συνεχίζει. Αχόρταγα τη γεύεται το διψασμένο χώμα μετά από μήνες και μήνες ανομβρίας. Η ευλογία εξ ουρανού έχει μεταμορφώσει το δάσος. Στίλβωσε τις βελόνες των ελάτων και αναζωογόνησε τα φρυγμένα φύλλα των θάμνων. Λάμπουν οι φτέρες ωχρές στο κύκνειο άσμα τους. Στους κόκκινους καρπούς της αγριοτριανταφυλλιάς ισορροπούν σταγόνες νερού.

Ακολουθούμε το μονοπάτι που ξεκινά από το χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου και ελίσσεται ψηλά ανάμεσα σε Βλάχα και Περτούλι διασχίζοντας ένα από τα πιο όμορφα δάση της περιοχής μας. Κόκκινοι, κίτρινοι και μπλε δακτύλιοι στους κορμούς των δέντρων, έτσι όπως χαράχτηκαν από τα Δασαρχείο ξεχωρίζουν στους κορμούς των ελάτων και οδηγούν τα βήματά μας. Η υγρασία περνά μέσα από τα ρούχα και μουσκεύει τα κεφάλια μας. Λάσπη σωρεύεται στις σόλες των παπουτσιών μας. Απέναντι, από τις κορυφές της Νεράιδας ένα σύννεφο κατέβηκε για να στραγγίξει στις δασωμένες υπώρειες.

Πλούσια, κορεσμένα χρώματα, λαμπερά, φωτογενή πράσινα κίτρινα και καφετιά παίζουν στο διάχυτο φως. Στις πυκνές συστάδες των ελάτων τη σιγή διακόπτει ο αχός των βημάτων μας. Μάρτυρες της αναγέννησης στην έλευση του φθινοπώρου.

Have your say