< <

Περπατώντας στα Αντιχάσια

Από τις ψηλές κορφές της Πίνδου, βρεθήκαμε στους λόφους των Αντιχασίων την προηγούμενη Κυριακή. Ήταν η πρώτη εξόρμηση της νέας περιόδου και προέβλεπε πεζοπορία από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι το Μουργκάνι. Οι δυσοίωνες προβλέψεις για τον καιρό άφησαν πολλούς στη ζεστασιά του κρεβατιού τους. Αυτοί έχασαν, αφού τα χιόνια και οι βροχές δεν ήρθαν, αλλά αντίθετα ήταν μια μέρα ιδανική για περίπατο. Τρίωρο περίπατο μέσα σε δάση απογυμνωμένων από τα φύλλα τους βελανιδιών και ομαλούς λόφους. Τα μεγάλα βουνά μακριά μας, μέσα στα σύννεφα. Στον ορίζοντα επιβάλλουν την παρουσία τους οι βράχοι των Μετεώρων, συνέχεια των οποίων είναι και οι σχηματισμοί που περπατάμε τώρα. Χωρίς τη δυσκολία του επίπονου σκαρφαλώματος έχουμε τώρα την ευκαιρία να χαλαρώσουμε, να κουβεντιάζουμε, και να φωτογραφίζουμε περπατώντας.

Εντύπωση προκαλεί το πλήθος των χωματόδρομων που οργώνουν τους λόφους και ο μεγάλος αριθμός των κυνηγών που με μεγάλα εκτός δρόμου οχήματα έχουν πιάσει επίκαιρα σημεία στοχεύοντας φάσες που αραιά και που έχουν την ατυχία να περάσουν.

Όλη η περιοχή προσφέρει πολλές διαδρομές, μικρές ή μεγαλύτερες αλλά εύκολες και ιδανικές για το χειμώνα που οι καιρικές συνθήκες κάνουν πολλές φορές αδύνατη την πρόσβαση σε μεγάλα βουνά. Είναι εξ ίσου εύκολο με μια μεγάλη βόλτα στην πόλη. Στη συνέχεια του προγράμματός μας έχουμε και άλλες τέτοιες διαδρομές στις οποίες σας καλούμε να μας συντροφέψετε.

Have your say