< <

Παλαιά Σωτηρίτσα – Βελίκα

Για την Κυριακή 14 Ιουνίου ο Σύλλογος Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων είχε προγραμματίσει πεζοπορία Παλαιά Σωτηρίτσα – Βελίκα και κολύμπι στον Αγιόκαμπο.

Ξεκινήσαμε το πρωί στις 10.15 από την πλατεία της Άνω Σωτηρίτσας (υψόμετρο 293 μ.). Αρχικά ήταν στενός χωματόδρομος. Κατηφορίζαμε μέσα σε πολύ πυκνό δάσος από καστανιές. Σε λίγη ώρα τελείωσε ο δρόμος και άρχισε ένα μονοπάτι πάρα πολύ καλοφτιαγμένο. Είχε κιόσκια με παγκάκια, πολύ ωραίες ξύλινες πινακίδες και ξύλινα γεφυράκια για να περνάς το ποτάμι και να μη γίνεσαι μούσκεμα. Είχαμε και ένα χάρτη της διαδρομής που τον είχαν φτιάξει οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Μελιβοίας.

Παρακάτω στα 153 μ. συναντήσαμε το ποτάμι και η υπόλοιπη διαδρομή ήταν δίπλα στο ποτάμι. Είδαμε και ένα πολύ μικρό φίδι σα σκουλήκι ψόφιο. Στα 133 μ. υψόμετρο είχε και έναν καταρράκτη. Είχε πολλά πλατάνια και κάποια δίπλα στο ποτάμι είχαν τις ρίζες έξω. Είχε και μια μεγάλη αντλία για να στέλνει το νερό πιο ψηλά στα χωράφια. Είδαμε και ένα σκοινί αναρρίχησης που ήταν δεμένο από τις δύο πλευρές του ποταμού.

Συνεχίσαμε το μονοπάτι που μας έβγαλε σε έναν χωματόδρομο που κατέληγε στη Βελίκα. Είχε και πολλές κερασιές και φάγαμε μερικά κεράσια. Τελικά κολυμπήσαμε στη Βελίκα και όχι στον Αγιόκαμπο που έλεγε το πρόγραμμα. Η πεζοπορία ήταν δύο ώρες.

Ήταν υπέροχη διαδρομή και θέλω να την ξανακάνω μόνος μου γιατί το μονοπάτι είχε πινακίδες και ήταν πολύ καθαρό.

Πάρις Ριζάς-Πιντζόπουλος

Have your say