< <

Ο ΣΠΟΡΤ ανέβηκε στο … Φεγγάρι

Και για να γίνει αυτό δεν χρειαστήκαμε την βοήθεια της NASA αλλά μια επίσκεψη στο όμορφο νησί με πανάρχαια ιστορία, ορεινή μορφολογία και πυκνή βλάστηση, στο Βορειοανατολικό άκρο του Αιγαίου κοντά στην Ίμβρο και τα παράλια της Τουρκίας την Σαμοθράκη. Το όρος Φεγγάρι η Σάος, το ιερό βουνό της αρχαιότητας είναι συνδεδεμένο με την λατρεία των Καβείρων, όπου τα ιερά ήταν αφιερωμένα στους Μεγάλους Θεούς που προστάτευαν τους ανθρώπους από τις τρικυμίες και τα ονομαστά Μυστήρια της Σαμοθράκης υπόσχονταν ψυχική ανάταση στους μυημένους, έχει ως ψηλότερη κορυφή τον Μαρμαράς (1611μ).

Το νησί προσφέρει πολλές ορειβατικές και πεζοπορικές διαδρομές. Μια από αυτές που κάναμε ήταν η διαδρομή Ρέμα Φονιά –καταρράκτης Κλείδωση. Μια διαδρομή 2 ωρών μέσα σε δάσος από πλατάνια που καταλήγει στον μεγαλύτερο καταρράκτη του νησιού με ύψος 35μ. Η διαδρομή για το Φεγγάρι ξεκινά από το χωριό Θερμά σε ένα καλά σημαδεμένο μονοπάτι. Στην αρχή η διαδρομη γινετε μέσα σε πλούσια βλάστηση απο κουμαριές πουρνάρια και μυρτιές και στην συνέχεια μέσα σε δάσος από βαλανιδιές. Στα μέσα της διαδρομής υπάρχει πηγή. Η δυσκολία της διαδρομής είναι ότι πρέπει να καλύψεις τα 1500μ υψομετρική διαφορά, κάτι που κάναμε σε 4 ½ ώρες, και ότι στο τελευταίο κομμάτι του μονοπατιού μέχρι την κορυφογραμμή είναι βραχώδες.

Εκτός όμως από την ορειβασία μας αρέσουν και άλλα πράγματα τα οποία απολαύσαμε στο νησί όπως το σπεσιαλιτέ κατσίκι με πατάτες στο φούρνο στη λαδόκολλα, υπάρχουν στο νησί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περίπου 40,000

Have your say