< <

Κοπή πίτας του ΣΠΟΡΤ στη σπηλιά του Καραϊσκάκη

Πρωτοφανής η παρουσία των μελών και φίλων του συλλόγου μας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2007 και ώρα 12μ στην ‘’σπηλιά του Καραϊσκάκη.’’

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε και αυτή η διπλή δραστηριότητα του συλλόγου μας με πορεία και κοπή της πίτας σε χώρο όπως αρμόζει και έχει γίνει θεσμός από την αρχή της ιδρύσεως του.

Αρχικά το ξεκίνημα εγινε από το Μουζακι. Εκεί βρεθήκαμε όσοι θα περπατούσαν την όλη διαδρομή που θα μας οδηγούσε δια μέσου του Αγ. Γεωργίου ως την κορυφή όπου ήταν η συνάντηση με τους άλλους που προτίμησαν τα αυτοκίνητα τους διασχίζοντας τον όμορφο ανηφορικό δρόμο δια μέσου Μαυροματιου. Όλη αυτή η περιοχή και από τη μια και από την άλλη πλευρά έχει τη δική της ιδιαίτερη ομορφιά. Αλλά πάνω από όλα έχει τη δική της ιστορία που γράφτηκε στα 1782 σε αυτήν τη σπηλιά όπου γεννήθηκε ο αγωνιστής και ήρωας της Ελληνικής επανάστασης Γεώργιος Καραϊσκάκης από την καλόγρια μάνα του που μπήκε στο μοναστήρι πριν τον γεννήσει. Αφού συγκεντρωθήκαμε όλοι και η ώρα είναι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η εκδήλωση της κοπής της πίτας με έναν σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του συλλόγου κ Γιάννη Γιαννούλα καλωσορίζοντας μέλη και φίλους με τις καλύτερες ευχές για υγεία και να κατακτήσουν περισσότερες κορυφές το νέο έτος. Στην συνέχεια έκοψε την πίτα η οποία είχε 3 φλουριά τα οποία κέρδισαν 2 η οικογένεια Ρουσιαμανη και το τρίτο η κα Δήμητρα Λεγγα. Στη συνέχεια ακολούθησε εγγραφή νέων μελών μετά από αίτημα του ταμία κ Πασχαλιδη τονίζοντας ότι ο σύλλογος έχει ανάγκη από περισσότερα μέλη.

Τελειώνοντας η μικρή αυτή εκδήλωση κανείς δεν ήθελε να φύγει από την καταπληκτική τοποθεσία που σύμμαχο είχε τον ανοιξιάτικο καιρό. Κατηφορίζοντας άλλοι με τα πόδια και άλλοι με τα αυτοκίνητα τους ευχήθηκαν στο συγκεκριμένο όμορφο αυτό σημείο να ξαναβρεθούνε με τις οικογένειες τους πολύ σύντομα για ένα πλούσιο πικ-νικ.

Have your say