< <

Κοπή Βασιλόπιτας

Πανηγυρικός χαρακτήρας δόθηκε στη φετινή κοπή της Πρωτοχρονιάτικης  πίτας του Σ.Π.ΟΡ.Τ. την Κυρική 18 Ιανουαρίου στην κορυφή του λόφου, κοντά στο χωριό Χαϊδεμένη του δήμου Παραληθαίων.  Στις 11 το πρωί ήταν το ραντεβού στο σημείο της εκδήλωσης με πλούσιο μπουφέ μετά την κοπή της πίτας, που ετοίμασαν το Δ.Σ. και τα μέλη του συλλόγου.

Το ραντεβού δόθηκε στις 8.30’ το πρωί στα σταθμό της πόλης μας. Από εκεί ξεκίνησαν με τα αυτοκίνητά τους τα μέλη του συλλόγου με προορισμό τον οικισμό της Τρίκκης για την εκκίνηση της πεζοπορίας.

Αυτή τη φορά η διαδρομή ήταν μια από τις πιο όμορφες πορείες που θα γινόταν στους κοντινούς λόφους των περιχώρων για να καταλήξουν στις 11 το πρωί στον εξίσου όμορφο λόφο της Χαϊδεμένης. Εκεί, στο χώρο συγκέντρωσης είχαν όλα ετοιμαστεί από πολύ νωρίς το πρωί. Στις τελευταίες λεπτομέρειες βρήκαν οι πρώτοι πεζοπόροι το Θανάση (είχε και την ονομαστική του γιορτή) να ετοιμάζει επί τόπου τον μεζέ με το κρασάκι του. Σιγά – σιγά κατευθύνθηκαν κατά παρέες και σε λίγο ο λόφος κατακλύστηκε από μικρούς και μεγάλους φίλους μας. Όλοι ήταν παρόντες και συνεπείς όπως πάντα, μέχρι και ο μπέμπης της Αθανασίας.

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος κ. Γιαννούλας που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τους ευχήθηκε χρόνια πολλά, υγεία και ευτυχία. Τους ευχαρίστησε όλους για την ανταπόκρισή τους. Αναφέρθηκε επίσης στα μέλη που είχα την καλοσύνη να προσφέρουν δώρα για την εκδήλωση. Το κατάστημα Woodland για το όμορφο σακίδιο πλάτης και την εταιρεία Κλιάφα για τα αναψυκτικά.

Αφού βρέθηκαν οι τυχεροί της χρονιάς και πήραν τα δώρα τους ακολούθησε πλούσιος μπουφές για όλους που κράτησε ως αργά το μεσημέρι.

Have your say