< <

Κοπή βασιλόπιτας στον Αγ. Βησαρίωνα

Εδώ και δέκα χρόνια έχουμε σαν έθιμο να κόβουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας σε διαφορετικό κάθε φορά μέρος. Επιλέγουμε όμως πάντα κάτι σχετικά κοντινό και προσβάσιμο ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου. Κριτήριο της επιλογής αποτελεί και η δυνατότητα μιας σύντομης έστω πεζοπορίας, συνδυάζοντας έτσι το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Για φέτος επιλέξαμε τη λίμνη του Αγίου Βησσαρίωνα. Πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη λίγο έξω από το χωριό, δεξιά του δρόμου για τη Φιλύρα.

Παρά το βροχερό πρωινό, μια εικοσαμελής ομάδα συγκεντρώθηκε νωρίς το πρωί στην πλατεία του χωριού και ξεκίνησε την πορεία στα ριζά του Κόζιακα. Η βροχή που κατά περιόδους δυνάμωνε, στο παραμικρό δεν εμπόδισε κανέναν να αστειευτεί, να φωτογραφίσει και να θαυμάσει το υπέροχο χειμωνιάτικο τοπίο. Τα πράσινα βρύα στους γυμνού κορμούς των βελανιδιών, οι σταγόνες κρεμασμένες στις άκρες των κλαδιών, τα χαλκόχρωμα στρώματα των φύλλων, οι καφετιές φτέρες. Πάνω από το όριο της οξιάς τα χιόνια σκεπάζουν το βουνό.

Η πορεία ήταν γύρω από το ρέμα του Κεραμιδίου που δυναμωμένο από τα νερά των πρόσφατων βροχοπτώσεων σχηματίζουν μικρούς και μεγάλους καταρράκτες. Ένα πανέμορφο θέαμα που κανείς δεν χόρτασε λόγω της σύντομης διαδρομής. Ήταν όμως και το κόψιμο της πίτας, προγραμματισμένο για τις 11.30’.

Φτάνοντας στη λίμνη ο καιρός αγρίεψε πάλι και γύρισε στη βροχή. Αρκετοί όμως μπήκαν στον πειρασμό για μια βόλτα στα νερά της με κάποια από τις βάρκες του Θανάση (εξωλέμβιες και μη).

Στο παλιό πέτρινο σχολείο του χωριού κατάφεραν να χωρέσουν δεκάδες μέλη και φίλοι του συλλόγου, γύρω από τα φορτωμένα με φαγητά και ποτά τραπέζια. Τα μέλη του Δ.Σ. ευχήθηκαν σε όλους καλή χρονιά, υγεία, ευτυχία και πάντα ψηλότερα. Παρουσιάστηκε και διανεμήθηκε το πρόγραμμα της νέας χρονιάς και τονίστηκε το γεγονός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου (ο πρόεδρος Γιάννης Γιαννούλας φρόντισε για ένα ταμπλό – έκπληξη με αντίστοιχο θέμα). Το μενού εμπλουτίστηκε με ένα ψητό αρνί που γενναιόδωρα πρόσφερε ο πρόεδρος της κοινότητας του χωριού Σωτήρης Τσέλιγγας. Ο σύλλογος τον ευχαριστεί θερμά για όλη την προσπάθεια που κατέβαλε στην οργάνωση της εκδήλωσης. Ακόμη, ευχαριστεί τις εταιρείες «Τρίκκη» και «Κλιάφα» που πάντα συνδράμουν τη δράση μας, τον Δήμαρχο Πύλης, την εταιρεία «Woodland” του Αλέκου Τζιώρα, την Κατερίνα Γιαννίκα και την Σταθούλα Γιαννούλα για τα εξαιρετικά γλυκά και τα φαγητά τους, τον Δημήτρη Γούκο και τον Βαγγέλη Ρουσιαμάνη για τη συμβολή τους στον μπουφέ καθώς και όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση.

Have your say