< <

Κιλιμάντζαρο

Στο Κιλιμάντζαρο, στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής και σε υψόμετρο 5896μ ανέβηκε την 17 Φεβρουαρίου μαζί με άλλους 18 Έλληνες και 5 Τανζανούς ο τρικαλινός ορειβάτης και μέλος του συλλόγου μας Γιάννης Ξηρός να πως περιγράφει την εμπειρία του αυτή. Η αποστολή διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία από την εταιρεία Base Camp του Πέτρου Κοτρωναρου και συμμετείχαν ορειβάτες από δέκα Ελληνικές πόλεις.

Η ομάδα ξεκίνησε από την Αθήνα την 10 Φεβρουαρίου 07 και κατέληξε στο Ναϊρόμπι της Κένυας. Από εκεί πήγε οδικώς στο Moshi της Τανζανίας και αφού συναντήθηκε με τους Τανζανους οδηγούς βουνού ξεκίνησε την ανάβαση την 12 Φεβρουαρίου μέσω της διαδρομής Machame route για την κορυφή. Μετά από πέντε ημερών ανάβαση την νύκτα της 16 Φεβρουαρίου η ελληνική ομάδα, χωρισμένη σε τρεις υποομάδες, ανάλογα με τον ρυθμό πορείας των μελών, κατέκτησε την κορυφή Uhuru Peak του όρους Κιλιμάντζαρο, με την πρώτη ομάδα να φτάνει στις 6:05πμ το πρωί, στην οποία συμμετείχε και ο τρικαλινός ορειβάτης. Οι συνθήκες ανάβασης ήταν σκληρές.

Πολύ βάρος στους ώμους, πολλές βροχές τις τρεις πρώτες ημέρες, νυκτερινή πορεία μέχρι την κορυφή υπό θερμοκρασία -20c κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και στην συνεχεία κατάβαση από υψόμετρο 5896μ στα 3000μ και με όλες τις διανυκτερεύσεις σε σκηνές, τις οποίες έστηναν Τανζανοι αχθοφόροι, οι οποίοι μετέφεραν σκηνικό υλικό και τρόφιμα για την ομάδα. Η ανάβαση στην ψηλότεροι κορυφή της Αφρικάνικη Ηπείρου, η οποία είναι μια από τις επτά κλασσικές κορυφές ανά τον πλανήτη, αποτέλεσε μια ελληνική επιτυχία. Κατά τις επόμενες δυο ημέρες οι Έλληνες ορειβάτες επισκέφτηκαν χωριά των ιθαγενών κατοίκων Massai, οι οποίοι με τους ορεσίβιους Chaga αποτελούν τις κυριότερες φυλές της Τανζανίας και έκαναν σαφάρι στο εθνικό πάρκο Arusha όπου υπάρχουν πολλά αγρία ζώα φυτοφάγα και σαρκοφάγα σε φυσική κατάσταση. Έτσι τελείωσαν οι Αφρικάνικες ημέρες και του τρικαλινού ταξιδευτή

Have your say