< <

Καρατζούνη

Την περασμένη Κυριακή τα μέλη του ΣΠΟΡΤ περπάτησαν στην κορυφή της Πίνδου Καρατζούνη. Η κορυφή αυτή έχει υψόμετρο 1717 μέτρα, βρίσκεται στην περιοχή της Γκρόπας και μαζί με το Μαυροπούλι και άλλες χαμηλότερες κορυφές κυκλώνει τα Στουρναραίικα.

Αρχή της διαδρομής ήταν η διασταύρωση που οδηγεί στην Κατούνα μετά το πέρασμα της Γκρόπας. Αφού φορέσαμε τον κατάλληλο χειμερινό εξοπλισμό, ακολουθήσαμε τον δασικό δρόμο που τώρα ήταν σκεπασμένος με πολλά χιόνια. Ο ουρανός ήταν συννεφιασμένος και τίποτα δεν θύμιζε την ηλιόλουστη μέρα του Σαββάτου. Αυτό ήταν καλό γιατί το χιόνι δεν βούλιαζε πάρα πολύ αλλά από τη άλλη οι γύρω κορυφές ήταν τυλιγμένες από σύννεφα.

Το δάσος της περιοχής αποτελείται από έλατα και οξιές. Διάσπαρτα ίχνη πάνω στο χιόνι φανέρωναν την παρουσία των ζώων και κυρίως αλεπούς. Σ’ όλη τη διαδρομή ο Θανάσης δεν έχανε ευκαιρία να δοκιμάζει την ψηφιακή βιντεοκάμερά του και να σκηνοθετεί.

Ψηλότερα στο τελειώματα του δάσους, είδαμε τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας τις οποίες αφήσαμε δεξιά μας και λίγο πιο πάνω αφήσαμε το δασικό δρόμο και κατευθυνθήκαμε προς την κορυφή. Η ομίχλη ψηλότερα πύκνωσε και στην κορυφογραμμή φυσούσε πολύ δυνατός άνεμος. Το κολονάκι της κορυφής ήταν σχεδόν θαμμένο στο χιόνι και η ορατότητα γύρω μας ήταν περιορισμένη. Η ομίχλη λες και παραφύλαγε πότε θα φτάσουμε για να μας κρύψει τη θέα των γύρω βουνών. Ο καιρός άρχισε να ανοίγει λίγο μετά την εκκίνησης της κατάβασης.

Η κλίση του βουνού δεν ήταν μεγάλη από τη μεριά που ανεβήκαμε και γενικά κάναμε μια ήπια μορφής πεζοπορία 4 – 5 ωρών.

Στην επιστροφή σταματήσαμε στα Στουρναραίικα για να πάρουμε δυνάμεις.

Have your say