< <

Η κοπή της βασιλόπιτας στην Ζωοδόχο Πηγή της Ράξας

Την περασμένη Κυριακή ο Σύλλογός μας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στον λόφο της Ζωοδόχου Πηγής που βρίσκεται στο χωριό Ράξα. Αρκετοί, επωφελούμενοι του καλού καιρού, ξεκίνησαν για τον τόπο της συνάντησης από την Περδικοράχη με τα πόδια ενώ ορισμένοι ανέβηκαν και με ποδήλατα. Οι περισσότεροι όμως με τα αυτοκίνητά τους.

Σε μια εξαιρετικά φιλόξενη ατμόσφαιρα που προετοίμασαν οι ντόπιοι κάτοικοι της Ράξας παρακολουθήσαμε μέχρι και χορευτικές εκδηλώσεις από τους μαθητές των σχολείων του χωριού. Η ηλιόλουστη μέρα και η ανεβασμένη θερμοκρασία επέτρεψαν στους παρευρισκόμενους να ανταλλάξουν ευχές για την νέα χρονιά και να κάνουν ορειβατικά σχέδια. Κλείσαμε την γιορτινή μέρα με τους έξι τυχερούς ανάλογων φλουριών που είχαμε στην πίτα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Ζορμπά, τον μορφωτικό σύλλογο της Ράξας και τους χορηγούς της εκδήλωσης: Την βιομηχανία αναψυκτικών Κλιάφα, το εργοστάσιο γάλακτος Τρίκκη, την ποτοποιία Τσιλιλή, το κατάστημα αθλητικών ειδών Woodland, το κατάστημα του κ. Β.  Τριανταφύλλου και το κατάστημα του κ. Σ. Σιάτρα.

Επίσης, θερμές ευχαριστίες σε όλα τα μέλη του συλλόγου τόσο για την παρουσία τους όσο και για την βοήθεια που προσέφεραν στην προετοιμασία της εκδήλωσης. Ας είμαστε όλοι καλά, και του χρόνου πάλι, σε κάποια άλλη τοποθεσία, θα κόψουμε την πίτα της επόμενης χρονιάς. Μέχρι τότε, τα βουνά και τα φαράγγια μας περιμένουν, σύμφωνα με το νέο μας πρόγραμμα που ήδη έχει ξεκινήσει.

Pita30 Pita23 Pita20

Have your say