< <

Γάβρος (Γάβροβο) – Αγ. Δημήτριος (Τσούγκουρο)

Στην περιοχή των Αντί-Χασίων βρέθηκε ο Σ.Π.ΟΡ.Τ την Κυριακή 30/11.Η εκκίνηση έγινε από το χωριό Γαβρος που με την συμμετοχή και φίλων από την Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας, είχε αφετηρία τον Αγ. Δημήτριο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος μας επισκέπτεται την περιοχή αυτή. Ήταν όμως η πρώτη φορά που κάναμε αυτή την διαδρομή. Η περιοχή είναι πανέμορφη αυτή την εποχή. Είναι αυτές οι διαφορετικές εικόνες που μας προσφέρει η φύση ,όταν επισκέπτεται κανείς τον ίδιο τόπο, αλλά σε διαφορετική εποχή. Είναι αυτός ο συνδυασμός της υγρασίας που έδινε ένα έντονο πράσινο χρώμα στο έδαφος, του επιβλητικού όγκου των βράχων (παρόμοιος με αυτόν των Μετεώρων) και των μανιταριών (σε εναλλασσόμενα χρώματα και ποικιλίες) που μας συντρόφευαν στη διάσχιση του μονοπατιού.

Όλα αυτά βέβαια αξίζει να τα ζει κανείς εκεί όπου υπάρχουν…“Κάποτε οι άνθρωποι ζούσαν στις πεδιάδες και τους λόφους. Τα βουνά ήταν οι κατοικίες των θεών η των δαιμόνων. Καλυμμένα με μύθους και παραδόσεις, τυλιγμένα στις ομίχλες τους ,το χειμώνα σκεπασμένα με τα χιόνια τους, τα βουνά έστεκαν μακριά από τις δυνατότητες και τις επιθυμίες των κοινών θνητών. Σήμερα όμως ,όλο και περισσότεροι άνθρωποι, απ όλες τις ηλικίες και τις τάξεις, στρέφονται σ΄αυτους τους σιωπηλούς όγκους.

Μια σειρά από εξαιρετικά εξελιγμένες δραστηριότητες, προσφέρουν στον καθένα τη δυνατότητα να πλησιάσει το βουνό με τον δικό του τρόπο. Αν εξαιρέσουμε το σκι πίστας, όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες στο βουνό φέρνουν τον άνθρωπο της πόλης κοντά στο μυστηριακό μεγαλείο της φύσης : ορεινή πεζοπορία, χειμερινές διασχίσεις, χειμερινή διαβίωση, σκι ανωμάλου δρόμου κλπ…”. Έτσι μετά από πορεία 3ωρων φάνηκαν τα πρώτα σπίτια του χωριού. Δεν αργήσαμε να φτάσουμε στην πλατεία, όπου στο καφενείο –ταβέρνα μετά από παραμονή μιας ώρας και αφού πρώτα κολατσίσαμε, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Have your say