< <

Απ’ το Περτούλι στη Γλυκομηλιά

Η παρουσία της άνοιξης είναι πλέον εμφανής γύρω μας με τα οπωροφόρα και μη δένδρα να είναι ανθισμένα με την έντονη, αλλά ευχάριστη μυρωδιά τους, που δυστυχώς διαρκεί λίγο, τα λουλούδια στις άκρες των δρόμων αλλά και παντού στο διάβα μας είναι χάρμα οφθαλμών. Εδώ να θυμίσουμε σε αυτούς που προτίμησαν την ζεστασιά του κρεβατιού τους, το γνωστό στιχάκι ΄΄ η άνοιξη μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ…” Διότι εκεί στην έξοχη είναι αυτό που τα μέλη του ΣΠΟΡΤ απολαμβάνουν κάθε Κυριακή ακολουθώντας το πρόγραμμα του συλλόγου που είναι έτσι φτιαγμένο για να καλύπτει όλο το φάσμα της Ορειβασίας και Πεζοπορίας με εύκολες αλλά και δύσκολες διαδρομές στην περιοχή μας και όχι μόνο. Δίνοντας την δυνατότητα της επιλογής στα μέλη και τους φίλους του. Και μην μου πείτε ότι το κελαΐδισμα της Φρινγκιλης η Σπίζας η Σπίνου κοινώς, μέσα στο δάσος, συγκρίνεται μ’ εκείνο της …ΤV.

Ήχοι και χρώματα του δάσους, περπάτημα και οξυγόν o , οι καλύτεροι σύμμαχοι για να διώχνουμε το άγχος. Ένα άγχος που μας αναγκάζει να τρέχουμε για να φτάσουμε πρώτοι ξεχνώντας ότι ο άνθρωπος εκ φύσεως γεννήθηκε για να περπατάει και όχι να τρέχει. Ένας άνθρωπος που στο πέρασμα αφήνει τα ίχνη του παντού, για την ανάπτυξη όπως λέγετε, είτε με την μορφή της ρύπανσης είτε με παρεμβάσεις ανώφελων έργων που όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτα της τοπικές κοινωνίες αλλά καταστρέφουν και ότι όμορφο έχει απομείνει, χωρίς την δυνατότητα επανόρθωσης. Για αυτό το κράτος πρέπει να είναι το αντίβαρο στις οποίες επιθυμίες της ελεύθερης αγοράς, και όχι συμμέτοχος με αυτήν.

Από ορειβατική σκοπιά η διάρκεια της διαδρομής ήταν 4:30 ώρες σε μια ήπια μορφής πεζοπορία, από το χιονοδρομικό Περτουλιου μέχρι την Γλυκομηλιά (κάτω Πιρλιάγκο) μια απόσταση 18 χιλ. διασχίζοντας το δάσος της Χουτιάνας αναγκάζοντας μας να βρίσκουμε περάσματα ανάμεσα στα πεσμένα δένδρα που υπήρχαν στο δρόμο μας από το βάρος του χιονιού τον χειμώνα και δεν ήταν λίγα, καθώς και το πέρασμα των ρεμάτων, από το πολύ νερό που κατέβαζαν λόγω των πολλών βροχών.

Have your say