< <

Αποκριές στο Bansko

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα μέλη και οι φίλοι του  Συλλόγου Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων  (ΣΠΟΡΤ) πέρασαν τις Απόκριες στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην πόλη  Bansko της Βουλγαρίας.

Η πόλη του Bansko (950μ), ιστορικά αναφέρετε σε επίσημα έγγραφα τον 15ον αιώνα, βρίσκετε στους βόρειους πρόποδες του Όρους Pirin,στην νότιο ανατολική Βουλγαρία. Είναι ένα από τα ποιο γνωστά χειμερινά και παραθεριστικά κέντρα της Βουλγαρίας. Όλη η περιοχή του Pirin και το παλιό κέντρο της πόλης είναι χαρακτηρισμένα σαν Μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς (World Heritage sites). Το πρόγραμμα της εκδρομής, που εγινε με  συνεργασία με το γραφείο του κ. Λιπα, περιελάμβανε επίσης ξενάγηση στην Σόφια αλλά και στο όμορφο και γραφικό χωριό Melnik (Μελενικο) που βρίσκετε κοντά στα Ελληνικά σύνορα και  φημίζεται όντως για το καλό κρασί που παράγουν στην περιοχή.

Από ορειβατική σκοπιά στο όρος Pirin υπάρχουν 81 κορυφές που έχουν ύψος πάνω από 2400μ και με ποιο ψιλή αυτήν του Vihren 2914m. Μια κορυφή που έχουμε ανεβεί εδώ και αρκετά χρόνια αλλά και θα ξανά ανεβούμε τον ερχόμενο Αύγουστο στην προγραμματισμένη εκδρομή του συλλόγου μας.

Have your say