Στο όρος Αντιχάσια στα σημερινά όρια των νομών Γρεβενών-Λάρισας-Τρικάλων περπάτησαν τα μέλη του ΣΠΟΡΤ την περασμένη Κυριακή, όπου πιο παλιά ήταν τα σύνορα με την Τουρκία. Τα ερείπια από τα φυλάκια των δυο πλευρών ακόμα ορατά. Αυτή ήταν και η πρώτη εκδρομή του συλλόγου για την νέα χρονιά. Η εκκίνηση εγινε από το χωριό Φωτεινό (παλιά ονομασία Τσιούκα). Ακολουθώντας μια κατεύθυνση νότιο ανατολική κάναμε μια συνολική διάσχιση τεσσάρων (4) ωρών στους γύρω χιονισμένους λόφους που ήταν γεμάτοι από τον ντορό μικρών ζωών στην πλειοψηφία λαγών, για να καταλήξουμε στην πιο ψιλή κορυφή επάνω από το χωριό στα 1200μ.όπου υπάρχει το εκκλησάκι του Πρ. Ηλία.
Σύμφωνα δε με τους ντόπιους, εκεί γίνονταν πανηγύρι που κράταγε μια εβδομάδα με την συμμετοχή των ανθρώπων εκατέρωθεν των τοτε συνόρων. Ακριβώς από κατω, το χωριο Γηλοφος (παλαια Τσιουκα) και σε απόσταση 13χιλ η Δεσκατη στους πρόποδες των χιονισμένων Καμβουνίων. Ο καιρός προς τα βόρεια, σε αντίθεση με τα νότια, ήταν καθαρός. Το χαμηλό όμως ύψος δεν μας έδινε την δυνατότητα να δούμε μακριά. Είχαμε όμως καλή ορατότητα Ανατολικά προς τον Τίταρο και πιο πίσω τα Πιερια που ήταν χιονισμένα και αυτά και νοτιότερα προς τον επιβλητικό γέρο Όλυμπο με πρώτη και καλύτερη κορυφή του, από το σημείο που τον βλέπαμε, το Σκολιό. Κορυφές που έχουμε επισκεφθεί στο παρελθόν αλλά και θα επισκεφθούμε στο μέλλον.
Στην επιστροφή στο καφενείο του χωριού αφού πρώτα λύσαμε την απορία των ντόπιων ότι δεν είμαστε, ούτε κυνηγοί ούτε χρυσοθήρες, κατόπιν συζητήσαμε μαζί τους, για τα γενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, όπως την ανεργία, την φυγή των νέων προς τα αστικά κέντρα που είναι ίδια σε όλα τα ορεινά χωριά που έχουμε επισκεφθεί μέχρι τώρα στην περιοχή μας και όχι μόνο. Γενικά περάσαμε ένα ευχάριστο πρωινό και υποσχόμεθα να ξανά επισκεφτούμε την περιοχή για να γνωρίσουμε πεζοπορώντας και τα άλλα χωριά της.